tiistai 29. tammikuuta 2013

Kinkkuvoileipäkakkua


Kinkkuvoileipäkakkua juhlistamaan omaa synttäripäivää!
Reseptinä vanha tuttu luottoresepti, joka toimii ja maistuu! Mutta täytynee ehkä ensi kerralla kokeilla jo jotain uuttakin :)


12 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
8-9 Real-leipäviipaletta
n. 2,5 dl lihalientä

Täyte 1:
350 g palvikinkkua palana
250 g ranskankermaa
½ punainen paprika

Jauha aineksista tahna monitoimikoneen terällä.

Täyte 2:
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa

Sekoita ainekset keskenään.
Leikkaa leivistä kaikki ensin kaikki reunat. Levitä leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle 4 vaaleaa leipäviipaletta, kostuta. Yhtä leipäpalaa kohden kuluu n. 2 rkl kostutuslientä.
Levitä kostutetun kerroksen päälle puolet kinkkutäytteestä. Nosta päälle ruisleipäviipaleet, kostuta. Levitä päälle puolet tuorejuustotäytteestä. Tee samoin loput kerrokset. Päällimmäisen päälle ei tule enää täytettä. Käännä leivinpaperin reunat kakun suojaksi, nosta päälle kevyt, tasainen paino, kuten leikkuulauta, nosta kakku kylmään mielellään yön yli, jotta kakku ehtii kostua tasaisesti. Ennen koristelua tasoita reunat leikkaamalla ylimääräiset tursuilevat palat pois.

Kuorrutus:
n. 200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
n. 1,5 dl vispikermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Vaahdota kerma ja sekoita siihen loput aineet. Levitä ja/tai pursota voileipäkakun päälle. Koristele voileipäkakku haluamallasi tavalla, tällä kertaa käytin koristeluun herneenversoja ja ohuen ohutta kinkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti