maanantai 30. marraskuuta 2015

Ristiäiskakku pienelle tytölle

Ristiäiskakkua toiveiden mukaan pienen tytön ensimmäiseen juhlaan.



pohja (24 cm):
6 munaa
180 g sokeria
90 g vehnäjauhoja
90 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovaisesti munasokerivaahdon joukkoon. Kaada leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (24 cm) ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

kostutus:
n. 2 dl sitruunalimpparia

mansikkamousse:
1/2 l pakastemansikoita
1/2 dl sokeria
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
6 liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Soseuta sulaneet mansikat. Kuumenna mansikkasose ja sokeri kattilassa lähes kiehuvaksi. Liuota liivatteet kuumaan mansikkasoseeseen ja jäähdytä seos vesihauteessa kädenlämpöiseksi. Vatkaa kerma ja tuorejuusto keskenään jämäkäksi vaahdoksi. Lisää mansikkasose ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon.

valkosuklaamousse:
200 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sulata suklaa ja sekoita se notkistetun tuorejuuston joukkoon. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Liuota liivatteet n. 2 rkl kuumaan vettä ja kaada liivateseos ohuena nauhana moussen joukkoon.


Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita kansiosa kelmulla vuoratun kakkuvuoan pohjalle ja kostuta. Valmista mansikkamousse ja kaada se vuokaan kakkupohjan päälle. Nosta päälle pohjan keskiosa ja kostuta. Valmista valkosuklaamousse ja kaada vuokaan. Nosta päälle kakkupohjan pohja ja kostuta. Kääntele kelmut kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.


voikreemi:
250 g huoneenlämpöistä voita
250 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi kunnolla vaaleaksi vaahdoksi (väh. 10 minuuttia sähkövatkaimella). Lisää joukkoon sokerit ja vesi. Sekoita hyvin. Levitä kreemi tasaisesti kakun pintaan ja nosta kakku hetkeksi jääkaappiin ennen kakun kuorruttamista.

kuorrutukseen:
600-700 g vaahtokarkin makuista sokerimassaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti